Veiligheid

Om een veilig product neer te zetten hebben we vele veiligheid aspecten toegepast. De gids is op alles voorbereid. De voertuigen zijn uitermate goed getest en geïnspecteerd. De maaltijden zijn uitgebalanceerd en de uitrustig is volledig uitgerust. Hieronder tref je de belangrijkste veiligheidsaspecten aan.

  • * Let op: men rijdt links in Suriname! * Internationaal rijbewijs is verplicht *

Gids
De Gidsen van Busiwagi zijn duizendpoten. Ze begeleiden de reis van A tot Z. Hij is o.a. gids, kok, automonteur en EHBO-er. Hij begeleid de reis vanuit de volgauto en is uitgerust met voedsel, drank, kampeeruitrusting, reserve- en reparatieonderdelen, kettingzaag voor omgevallen bomen en ga zo maar door. Hij zal de reis een ultieme beleving geven.

DSCN0178   P1010888

Veiligheid voertuig
Elk voertuig heeft een rollcage, dit is een stalen kooi die op zes plekken op de carrosserie van het voertuig is bevestigd. Iedere kuipstoel heeft een 5 puntgordel. Elk voertuig is voorzien van een brandblusser. Losse lading dat als projectiel kan fungeren wordt netjes opgeborgen in het voertuig in de daarvoor speciale opbergvlakken. De volgauto is bepakt met een uitgebreide EHBO koffer.
Wanneer er tijdens een tour mankementen zijn met het voertuig wordt het ter plekke opgelost. Het kan voorkomen dat men iets langer tijdens de tocht stilstaat, dit wordt gedaan om de veiligheid van de reizigers te garanderen. Het voertuig dient ten alle tijde veilig te zijn. In een extreem geval wordt het voertuig met een aanhanger getransporteerd.

5-puntgordel   P1000530

Uitgebalanceerde maaltijden
Een reis naar Suriname kan niet zonder verse maaltijden die met liefde in de Surinaamse keuken zijn bereid. De maaltijden zijn uitgebalanceerd op de tour die je die dag staat te wachten. Op deze manier ga je goed voorbereid de reizen van Busiwagi ontdekken. Sommige maaltijden zijn vlak voor de tour bereid, andere maaltijden worden ter plekke voor je bereid zoals een heerlijk stuk vlees van de BBQ met een knapperig knoflook stokbrood. De maaltijden worden op verzoek naar dieet aangepast.

Comfort klein   P1040326

Muskieten
Alle hangmatten zijn voorzien van geïmpregneerde klamboes waardoor je s’ nachts geen last hebt van Muskieten. Muskieten houden niet van rook. Tegen schemering wordt er een kampvuur gemaakt waardoor er lichte rookontwikkeling ontstaat. Wij raden de reizigers aan om muskieten lotion/spray met 50% Deet te gebruiken. s’ Avonds adviseren wij lange mouwen, lange broek en sokken.

   P1010864


Specificaties 4×4 Voertuigen
Bij Busiwagi ga je zelf achter het stuur zitten. De speciaal voor de jungle geprepareerde voertuigen zijn bestendig tegen de oerkrachten van de jungle. De voertuigen zijn uitvoerig getest.

Type voertuig: Suzuki Samurai
Versnelling: 5 versnellingen handgeschakeld
Moter: 1300 cc (4 takt)
Banden: 35 duim modderbanden
Stoel: PVC sport kuipstoel
Gordel: 5-punt gordel

P1000702   P1010559

Vrijwaring van aansprakelijkheid
Iedere deelnemers zal vooraf een Formulier aangereikt krijgen, een Vrijwaring van Aansprakelijkheid. Dit formulier dien je goed te lezen en voorafgaand de reis of tour aan de gids ondertekend te overhandigen.

Advertentie

advertisement

Complete reisaanbod:

1-daagse tour advertisement advertisement advertisement advertisement