Vervoer

Er zijn in Suriname genoeg mogelijkheden om je te verplaatsen. Goed om te weten: In Suriname rijdt men links.

Zelf rijden
Een internationaal rijbewijs is verplicht voor mensen zonder Surinaamse nationaliteit. Dit internationaal rijbewijs dient in eigen land te worden afgehaald onder vertoon van het eigen nationale rijbewijs. In Nederland is het internationale rijbewijs bij iedere ANWB-winkel tegen betaling en afgifte van een pasfoto af te halen.

Openbaar vervoer
Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer. Dat zijn veelal kleine busjes die bepaalde routes rijden. Er zijn geen specifieke haltetijden, maar men vertrekt als de bus vol zit en rijdt dan de route. Er een busgids te koop met alle buslijnen in Paramaribo en omgeving. De gids is te verkrijgen bij winkels als VACO en Ready Tex.

Autohuur
Je kunt ook een auto huren. Je kunt dit doen bij de grote, bekende autoverhuurbedrijven. Deze zijn gevestigd in Paramaribo. Vraag eerst goed in je omgeving na, naar betrouwbare verhuurbedrijven. Vaak zijn er restricties op het reizen naar het binnenland met een huurauto. In Paramaribo en omgeving kunt u prima rijden in een gewone auto. Ga je met je auto verder dan Zanderij en Tamaredjo, dan raden we je wel een 4WD aan. De wegen in Suriname zijn op sommige plekken erg slecht.

Taxi
Je kunt een taxi nemen om je te laten vervoeren naar uw plek van bestemming. Informeer vooraf naar de prijs van de taxirit. Over het algemeen zijn de prijzen van de taxi’s erg redelijk.

Fietshuur
In Paramaribo zijn vier fietsverhuurbedrijven. De twee meest bekende zijn: Fietsen in Suriname en Cardy’s. Je kunt hier verschillende soorten fietsen huren. Als je appartement of hotel iets buiten het centrum is gelegen, dan is de fiets een prima vervoermiddel in de stad.

<<Terug naar de Suriname landinformatie pagina