Gezondheid | Veiligheid

Gezondheid
Voor een bezoek aan Suriname zijn inentingen niet verplicht. Het wordt wel aanbevolen maatregelen te nemen tegen Hepatitus A, DTP, Gele koorts en Malaria.

– Hepatitus A
– DTP
– Gele koorts
– Malaria

Alle wijzigingen voorbehouden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.ggd.amsterdam.nl.

Als je na terugkomst (en dat kan eventueel maanden later zijn) koorts, darmklachten of anderszins krijgt die je niet zo goed kunt thuisbrengen: neem contact op met je huisarts en vermeld hoe lang je waar je in Suriname bent geweest en wat je er gedaan hebt. Als je veel contact hebt gehad met de plaatselijke bevolking is het verstandig een Mantoux te laten zetten (test op tbc).

Veiligheid
Vermijd verlaten parken (zoals de Palmentuin) in de nacht en late avond uren. Dit geldt eveneens voor arme buurten of slecht verlichte straten. Draag geen sieraden op plaatsen die twijfelachtig zijn en waar je bent zonder mensen uit die buurt.

Actuele informatie over de veiligheid in Suriname vind je op www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Suriname). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken http://diplomatie.belgium.be vind je nuttige reisadviezen.

<<Terug naar de Suriname landinformatie pagina