Electra | Internet | Telefonie

Electra
De netspanning is 110-127V/60Hz. Je kunt je mobiele telefoon en laptop laders gewoon in het stopcontact steken. Maar het is natuurlijk altijd raadzaam eerst even het etiket op je apparatuur te raadplegen. In Suriname worden zowel de in Amerika gebruikte NEMA-stekkers (twee platte pinnen) als de eurostekker (twee ronde pinnen) gebruikt.

Let op! In het oerwoud is natuurlijk geen oplaadpunt te vinden om eventuele apparatuur op te laden. Zelfs in de jungle accommodaties is dit slechts in beperkte vorm aanwezig. Eventuele oplossingen zijn dus extra batterijen, accu’s of opladers op zonne-energie. Zaklamp is raadzaam.

Internet
In de grotere plaatsen kun je op het internet in internet cafés en in sommige hotels. Houd er wel rekening mee dat internet niet zo snel gaat als je misschien gewend bent.

Telefonie
Er zijn telefoonmasten in Paramaribo waardoor het mogelijk is mobiel naar Nederland te bellen. Vraag je aanbieder wat de kosten hiervan zijn. Hotels hebben buitenlandse lijnen, maar bellen vanaf je hotelkamer is duur. Er zijn ook internationale telefoonkaarten te koop waarmee je vanaf iedere vaste lijn kunt bellen. De instructies staan op het kaartje. Buiten Paramaribo heb je weinig tot geen bereik.

<<Terug naar de Suriname landinformatie pagina