Reisdocumenten | Geld

Reisdocumenten
Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben een visum of toeristenkaart nodig voor een Suriname vakantie. Voor het aanvragen van een van beide reisbescheiden dient je paspoort nog minimaal 6 maanden na aankomst in Suriname geldig te zijn.

Maak voor vertrek ook een kopie van je paspoort en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Neem ook een of meer kopieën mee op reis. Dat vergemakkelijkt een en ander bij verlies.

Visum:*
– Kosten: € 40,-
– Geldigheid: 2 maanden, Single entry
– Benodigdheden: Paspoort, pasfoto, visum aanvraagform. e.a. raadpleeg consulaat SR
– Aanvraagduur: Op z’n vroegst 2 maanden van tevoren of uiterlijk 1 werkdag voor vertrek
– Waar te verkrijgen: Consulaat van Suriname te Amsterdam

Toeristenvisum:
– Kosten: €30,- (in Europa) of 35 USD.
– Geldigheid: geldig tot 90 dagen na binnenkomst, Single entry
– Benodigdheden: Paspoort, retourticket (of ticket van doorreis)
– Aanvraagduur: De Toeristenkaart voor Suriname mag u kopen zodra u een bevestigde (retour) vliegticket naar Suriname kan overleggen, naast de vereiste documenten zoals uw paspoort.
– Waar te verkrijgen:
1) De Visumafdeling Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te A’dam.
2) Op Schiphol bij de speciaal daarvoor bestemde balies.
3) Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname.

Bekijk diverse soorten visa: consulaat van Suriname  

* Gegeven informatie afhankelijk van benodigd visum. Gegeven info betreft KTV visum.

Alle wijzigingen voorbehouden

Geldzaken
De munteenheid van Suriname is de Surinaamse Dollar (SRD). De koers schommelt. Een euro komt ongeveer overeen met 3,50/4,50 SRD. Het prijsniveau ligt een stuk lager dan in Nederland. In Paramaribo kun je bij hotels en grotere restaurants met euro betalen. Een roti maaltijd heb je al vanaf €7,- per persoon. Op plekken waar toeristen komen wordt wel eens met een toeristenprijs gerekend.

Het beste kun je bij aankomst in Paramaribo je geldzaken regelen want in Nederland kun je namelijk geen Surinaamse dollar krijgen. Op het vliegveld kun je euro’s wisselen of pinnen. In de stad zelf kun je ook pinnen bij in elk geval alle RBTT banken. In het binnenland is wisselen of pinnen moeilijk. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd bij grote/dure winkels, restaurants en hotels. Check van tevoren of ze creditcards accepteren. Fooi geven is gebruikelijk. Meestal zit de fooi niet bij de rekening inbegrepen. Je kunt een fooi geven van ongeveer 10 tot 15 % van je rekening.

Bovenstaand informatie onder voorbehoud van wijzigingen.

<<Terug naar de Suriname landinformatie pagina