15-11-2016

Dag 1
De tour was ontzettend leuk maar twee dagen was voor mij ook genoeg. Het was super, mede door de drie mannen die mee waren. Twee ervan waren rallyrijders en ook in Nederland rijden zij scouts. De mannen hadden dus ervaring en het ging dan ook hard. TOP. De tour was spannend.
Na het afgeven van onze bagage  werden we ingesnoerd in de veiligheidsgordels van de Jeeps, wat een onzin dacht ik nog, “Gaan we parachute springen?” zei ik tegen de reisleider, niet wetende wat ik nu weet. Na ingesnoerd te zijn hebben een stuk ingereden op het asfalt door het dorp heen. De eerste twee drempels roste we overheen, niet gewend hé  dat soort hoge drempels. Na asfalt kwam de bauxietweg met de eerste serieuze kuilen (dachten wij) maar al geleerd  van de drempels, er rustig omheen gestuurd en soms BENG er toch doorheen gereden.
Na poosje rijden sloegen we af de savanne op. En dat was de eerste verkenning met de hobbels en bobbels.  Super maar zwaar in het stuur. Duimen OP het stuurwiel omdat het stuur soms terugsloeg en als je de duimen in het stuurwiel hebt, dan heb je twee duimen in gips. Ook de parachutegordel bleek  geen luxe te zijn maar was hard nodig om weer redelijk op je plek te laten landen in je stoel. Na anderhalf uur toe aan rust, drinken en wat te eten. Goed verzorgd werd voor ons de lunch klaar gezet om nadien met een te volle maag weer door te rossen. In de middag een boomstammen brug overgestoken en stukken door bebost gebied gereden. Zeker het rijden door het beboste gebied vonden wij indrukwekkend.
De laatste weg naar onze overnachtingplek werden wij verrast met een boom op de weg. Pfff dat wordt kappen of omkeren. Verbaasd dat we waren toen onze reisleider een kettingzaag uit zijn auto haalde, of hij dit al eerder bij de hand had gehad.
In de middag ons kamp opgezet en wat gerelaxte en gegeten. Viel niet mee zonder WiFi en avond entertaint programma, te stil voor drukke (stadse) mensen. Eén van de auto was stuk gegaan onderweg en in de avond werd alweer een andere Jeep gebracht, goed geregeld. In de avond onze hangmatten opgehangen, welke tot onze verbazing in de openlucht een plek kregen. Na enige twijfel er toch maar in gekropen en….het viel ons niet tegen. Eén van de medereizigers snurken maar dit kwam niet boven het getrommel en gekwaak van de kikkers uit.
Dag 2
Het wakker worden ging gepaard met bosgeluiden van vogels en ik wil niet weten wat meer. Na een stevig ontbijt weer op weg en nu werd het pas echt serieus. Savanne, bos, bruggen en plassen kwamen op onze pad. Smerig dat de wij en de auto’s werden. Na de lunch als ervarend drivers retour gereden naar de locatie en tja dan is een bauxiet weg een makkie. Heerlijk om dan weer even door een kuil heen te reden, gaf weer een vertrouwd gevoel. Terug op onze slaapadressen was het een heerlijkheid om te douchen en vroeg naar bed te gaan. Twee dagen rijden en slapen in de natuur waren mooi maar toch ook vermoeiend.
Met dankt aan de mensen van Travel Acces, de reisleider en de eigenaar van het bedrijf Busiwagi, die deze spannende ervaring voor ons mogelijk hebben gemaakt. Een ervaring die niet snel  vergeten zal worden.
Met groet Ginie Buddingh