Duurzaam toersime

Busiwagi hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met natuur, cultuur en milieu. Het spreekt natuurlijk voor zich dat wij dat ook van de deelnemers verwachten. Laat daarom geen afval achter, pas je kleding aan de lokale voorschriften, eet en gebruik zoveel mogelijk lokale producten, koop geen verboden souvenirs en bovenal respecteer de lokale culturen.

Tijdens de tours overnachten we op kamplocaties. De kamplocaties worden opgeruimd en het afval wordt meegenomen naar de bewoonde wereld waar het op de juiste manier zal worden verwerkt. Voor de goede orde is het tevens goed om te vermelden dat het niet is toegestaan om planten of dieren uit de gebieden mee te nemen.

Het opfrissen van jezelf zal gebeuren in de nabije rivieren of wateren. Neem daarom biologische afbreekbare shampoo of zeep mee.

Hetgeen wat we met Busiwagi willen versterken is de uitdaging en het avontuurlijke karakter van de tours. De tochten zullen tevens off road worden gereden. Met beleid en respect voor de natuur zullen we ons bevinden in het midden van de jungle. Hiermee zijn we tijdens de tours bewust van de uitdagingen die we onderweg tegenkomen en behandelen we de natuur met respect.